Inspiration för rawfood

När det kommer till att äta rawfood är detta inte något som har ett starkt fäste in den svenska kulturen. Det är egentligen bara de senaste åren som rawfood har blivit mer populärt och detta på grund av hälsoskäl då många anser att rawfood är nyttigt. Exempelvis finns det inte mycket rawfood att hitta på julbordet. Dock kan det vara kul att mixa upp det lite inför påsken när man inreder med påskpynt att göra lite rawfood för att göra högtiden mer speciell. Det är nämligen viktigt att både hålla kvar vid traditioner men också titta framåt för att se hur det går att utveckla traditioner på ett bra sätt. Därför kommer denna artikel kolla närmre på rawfood och hur det äts i olika kulturer.

Kulturer där rawfood är en del av vardagen

I Sverige kan det vara svårt att veta vad man ska välja när det kommer till rawfood, detta då det till en början kan vara svårt att finna inspiration. Men i själva verket finns det otroligt mycket inspiration att få från andra kulturer, exempelvis Japan och Sydkorea. Där äter man nämligen rå fisk och råa skaldjur varje vecka, då det är en del av vardagen. Allt handlar i grund och botten om att maten ska vara fräsch och relativt nyfångad. Till en början kan detta vara svårt i Sverige, men det finns faktiskt flera butiker där det går att köpa väldigt fin fisk som både är färsk och som kan ätas rå. Dock är det viktigt att se till att fisken är färsk innan man serverar den, ofta brukar de i butiker veta vad som är ok att äta och inte.

Rawfood i Sverige

Utöver att försöka hitta färsk fisk som äts utan tillagning är det också vanligt att helt utesluta animaliska produkter. I jämförelse till andra kulturer anses nämligen rawfood vara lite mer extremt i Sverige, då de flesta håller sig till grönsaker. Utöver grönsaker kan det också vara frukter, nötter, frön, oljor, groddar, alger, örter och bär. På så sätt finns det faktiskt väldigt mycket att göra med maten utan att behöva ha kött. Skillnaden från vegetarianer och veganer är dock att folk som äter rawfood endast värmer upp maten till 42 grader eller mindre.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *