Rawfood – detta ska du välja

Kategorier:

Rawfood-dieten är en kosthållning som är mycket enkel att använda sig av. I grund och botten kan man säga att dieten går ut på att välja så mycket grönsaker, nötter och frukter som möjligt, men också att inte tillaga maten. Utan tillagning menar vi att den som max får uppnå en upphettning av 42 grader. På så sätt behåller man råvarornas naturliga tillstånd.

Om du nyligen funderat på att börja med rawfood kanske du funderar över vad som är okej och vad som inte är okej att äta. Denna fundering förekommer i samband med nästan alla typer av dieter som man inte har testat på tidigare. Vi vill att det ska vara enklare för dig att ta del av alla de fördelar som rawfood kommer med och har därför listat några av de råvaror som du med fördel kan använda dig av. På hemsidan Steg för hälsa kan du läsa mer om fördelar samt risker med kosthållningen.

För att få i dig tillräckligt med fett: Fett kommer du att kunna hitta i bland annat kokosnötter, avokado, nötter och frön.

För stärkelse: Rödbetor, pumpa och potatis är utmärkta källor till stärkelse.

För att få i dig syror: I sura frukter, i tomater och i paprika kommer du att kunna hitta syra.

Som snacks eller sötsak: Även den som äter rawfood ska naturligtvis få njuta av en sötsak då och då. Torkad frukt och söt frukt är här utmärkta alternativ. Varför inte göra rawfood-kokosbollar med hjälp av dadlar och riven kokos?

Tips! Försök att inte blanda söta råvaror med feta och använd dig inte av flera olika fetter på en och samma gång.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *