Skapa ett rawfoodspa hemma i badrummet

Visst vore det härligt om du hade ett alldeles eget spa hemma, kanske till och med ett spa där det serverades nyttig rawfood? För att uppnå det krävs bara lite enkla justeringar i badrummet och några härliga recept.

Få saker ger väl en så härlig känsla av spa som att stå under ett strilande regn? Har du en tråkig handhållen dusch är istället förslaget att du satsar på en takdusch. Hos Rörfokus hittar du mängder av takduschar av olika design och i olika prisklasser. Med en sådan dusch lyfts känslan av lyx i badrummet många gånger om.

Skapa spakänsla

När du har skaffat en takdusch behöver du fixa lite i badrummet för att det ska kännas som ett lyxigt spa. Det behöver inte vara dyrt eller speciellt svårt. Satsa på att inreda med mycket växter som hjälper till att rena luften och dessutom är vackra blickfång. Vill du inte byta ut väggar och golv kan det vara bra att inreda med textilier i matchande färger. Satsa gärna på riktigt mjuka och fluffiga handdukar och badrockar för att få den där riktigt lyxiga känslan. Sätt också på harmonisk musik och tänd ett doftljus med härlig doft. Nu har du skapat din egen oas för avkoppling och kan gå loss med härliga duschkrämer, oljor och ansiktsmasker.

Goda rawfoodtilltugg

När du stigit ut ur duschen kan det vara gott med något tilltugg och en god dryck. Testa till exempel de här gröna drinkarna som gör gott för kroppen genom sina hälsofrämjande egenskaper. Har du ett rawfoodcafé i dina trakter går det utmärkt att köpa lite olika godsaker där, annars är det inte svårt att göra goda rawfoodbollar själv. Mixa till exempel några färska dadlar, lite kallpressad kokosolja, torkad frukt, nötter och kakao för att få fantastiska munsbitar att äta efter duschen. En härlig sallad med mycket färska grönsaker, nötter och en god dressing är också en god och nyttig måltid att inta efter din spastund.

Ta hand om både insidan och utsidan

Vitsen med att göra om ditt badrum till ett härligt spa och att äta rawfood är att det är ett sätt att ta hand om både din in- och utsida. Idag lever vi ganska stressiga liv och behöver därför tid för avkoppling och reflektion. Ett tråkigt badrum med trista handdukar gör ingen glad och bjuder inte in till en avkopplande stund. Lägg därför lite extra tid på ditt badrum så att det blir den oas du behöver.

Var också noga med vad du stoppar i kroppen. Rawfood har många hälsofrämjande egenskaper och lämnar dig lagom mätt och pigg efter måltiden. Eftersom maten inte är upphettad är alla viktiga näringsämnen bevarade vilket gör att kroppen får precis det den behöver.

När du tagit en varm dusch kan det vara extra gott med något fräscht och gott som inte tynger ned kroppen utan snarare ger den energi.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *