Rawfood med ekologiska matprodukter

Att äta så kallad rawfood är mycket nyttigt då man får i sig den största mängden av vitaminer i det man äter då det inte är tillagat eller processat. Vill man vara ännu mer nyttig är det klokt att välja ekologiskt. Väljer man ekologisk rawfood, värnar man både om hälsan och miljön.

Fördelar med ekologisk rawfood och miljövänligt julknäcke

Det finns många fördelar med att endast köpa ekologiskt frukt och grönt samt annat nyttigt. Att äta nyttig råkost samt att den är obesprutad, ger den mest optimala och hälsosamma effekten på hälsan. När man väljer ekologiskt, undviker man skadliga besprutningsmedel och kemikalier som kan vara skadliga för den egna kroppen. Man tar även ställning till att göra medvetna val för miljön och naturen. För att matvaror ska kunna kallas ekologiska, ställs det strikta regler gentemot odlare och kraven på ekologisk odling är att odlingen ska vara naturlig och odlingen obesprutad. En ekologisk odling ska heller inte göra avtryck på klimatet och man använder endast naturligt gödsel istället för konstgödsel. Vill man vara extra klimatsmart under julen eller vill ha smak av julen, kan man även välja hårt bröd som alternativ till den nyttiga kosten. Ett smakrikt julknäcke som är klimatkompenserat och extra krispigt, är perfekt i köksskafferiet att äta till god rawfood och att plocka fram när man är sugen!

Rawfood och dess påverkan på hälsan

Obearbetad råkost ger mer vitaminer, men det finns mycket viktiga saker att tänka på vid kost med rawfood ur många perspektiv. När man kokar till exempel grönsaker, försvinner en viss del av de essentiella vitaminer som grödorna innehåller. Vill man ändå koka sina grönsaker är ångkokning mer att föredra. Något som också är viktigt är att om man börjar med rawfood eller så kallad råkost, bör man inte utesluta andra viktiga källor i kosten som proteiner eller kalcium från kött och mjölkprodukter. Väljer man att bli vegan eller vegetarian kan det krävas extra tillskott av vitaminer, precis som när man väljer rawfood som kost. Det finns riktigt goda tips och recept på rawfood som man kan bli inspirerad av! Fördelen med rawfood, om man tar med den som matlåda, är att man inte behöver hetta upp och tillaga sin matlåda. Väljer man rawfood är det som tidigare nämnts ändå viktigt att kombinera med vitamintillskott. Om man inte är vegan eller vegetarian ska man även se till att få i sig de viktiga proteiner man behöver från fisk, ägg eller kött. Förutom att rawfood är nyttigt, får man även en mer smakrik mat att njuta av och mer energi!

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *