Chokladbollar på dadlar

Kategorier:

Är du sugen på chokladbollar, men vill följa rawfood-dieten? Då är du långt ifrån ensam. Varje dag sitter det veganer och rawfoodare och letar efter smaskiga och härliga desserter där dieten fortfarande kan få stå i fokus. Chokladbollar gjorda på dadlar är ett utmärkt alternativ för den som älskar sötsaker.

Till det här receptet behöver du ha 1 dl sötmandel, 1 dl cashewnötter, 8 stycken urkärnade dadlar, 1,5 matskedar med kokosfett, 1 dl kokos/nötter till rullning, samt 1 matsked med kakao. Det är alltså enbart dessa ingredienser som du kommer att använda dig av.

Tillagning

Börja med att mixa eller hacka alla nötter till ett mjukt pulver. Det ska nästan likna mjöl. Den som vill kan lämna någon större nötbit eller två, för ett extra krisp. Nu tillsätter du alla dadlar och till detta moment är en mixer nästan ett krav. Tillsätt även kokosfettet och kakaon och mixa till en jämn smet. Nu rullar du bara dadelbollarna på vanligt vis och vänder sedan ner dessa i kokosen och ställer in i kylen. Hela processen går på sammanlagt 30 minuter, vilket gör detta till ett utmärkt alternativ när du snabbt behöver något sött eller gästerna står utanför dörren.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *