Balanserat rawfoodliv

Råkost är en form av kosthållning där maten är helt rå eller max hettas upp till 42 grader. När det gäller rawfood är det till stor del en slags livsstil och med rätt balans uppnås välmående på kroppsligt och mentalt plan.

Hur kan rawfood bli en del av din livsstil och inte bara ett sätt att äta samt dricka?

Rätt val – det sunda valet

Balans är viktigt för att uppnå ett sunt välmående där ingenting känns för strikt eller påfrestande. Äter du sunt och med hälsan i fokus kan du självklart unna dig ett gott vin mellan varven. Det handlar bara om att välja ett alternativ som går hand i hand med tanken på rena produkter. Idag finns ett stort utbud av ekologiskt vin från hela världens odlingar där naturens resurser blir nyttjade i en hållbar tillverkningsprocess.

Det gäller även din vardagskonsumtion där du bör förhålla dig hållbart även när det gäller inköp. Försök att inte alltid köpa nytt utan satsa på återvunnet material och rena produktionskedjor. Oavsett om det är rawfood i form av mat och dryck eller den ”vanliga vardagen” handlar det om att leva sunt och nära naturen. Att måna om det naturen skapat från den egna grunden.

Kom igång – tips

För dig som går i tankar om ett mer hälsosamt leverne där framför allt mat och dryck baseras på naturliga ingredienser finns några tidiga tips. Det är nämligen ingen självklarhet att du över en natt klarar av att göra förändringar i kost och livsstil. En extrem övergång till rawfood och hållbart leverne kan bli påfrestande om det inte görs på rätt sätt.

  • Se över dina matinköp – analysera hur du handlar mat och dryck idag.
  • Shoppingvanor – välj bort några shoppingkategorier till att börja med för att i längden trappa ner all shopping.
  • Läs på om rawfood – lär dig mer om rawfoodmatlagning och fördelarna med kosten.

Lycka till med din nya vardag mot en mer hållbar livsstil!

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *