Ät nyttig rawfood med färdiga matkassar

Utbudet av färdiga matkassar har ökat enormt de senaste åren. I takt med att allt fler svenskar har fått upp ögonen för konceptet med matkassar har fler aktörer etablerat sig på den svenska marknaden. Det finns en matkasse för alla dieter och preferenser, inklusive nyttiga matkassar med rawfood-recept. Här kan du läsa mer om hur du kan äta nyttig med färdigplockade matkassar.

Hitta rätt matkasse för dig

Idag finns det massor med olika sorters färdiga matkassar vilket gör att du kan hitta en som passar just dina preferenser. På Matkassetopplistan.se kan du enkelt jämföra de olika aktörerna för att snabbt hitta den matkasse som passar dig bäst. Här kan du läsa för- och nackdelar om olika kassar samt olika rabatter och kampanjer. Du hittar även information om vilka matkassar som erbjuder rawfood och vegetariska recept.

Fördelar med rawfood

Rawfood, även kallat råkost, är en allt mer populär livsstil och hälsosam diet. Råvarorna ska inte hettas upp till mer än 42 grader vilket gör att de bevarar mer näring. När maten inte steks, kokas eller värms upp på annat sätt bevaras viktiga vitaminer och mineraler.

Om du följer rawfood-dieten kan du äta massor med goda och nyttiga livsmedel, exempelvis frukt, grönsaker, bär, bönor, nötter, frön, alger och vissa sädesslag. Dieten fokuserar mycket på smakerna och du får i dig många nyttiga grönsaker och andra hälsofrämjande livsmedel. Det är vanligt att lägga vissa ingredienser, exempelvis bönor och linser, i blöt innan tillagning. Det gör att de ”väcks till liv” och blir mer lättsmälta. Rawfood kallas därför ibland för ”levande föda”. Ingredienserna kan även torkas, groddas och syras om du inte vill äta dem råa.

Rawfood är i grunden vegetarisk, nästan vegansk, och utesluter animaliska produkter som kött, mjölk och ägg. Även vitt mjöl och onyttigt socker utesluts. Dieten utesluter med andra ord många onyttiga livsmedel som kroppen inte behöver eller som endast bör ätas sparsamt.

Fördelar med färdiga matkassar

Det finns många fördelar med att beställa en färdigplockad matkasse. Det är gott, varierande och smidigt. Dessutom är det bra för miljön eftersom de bidrar till minskat matsvinn. För ett par år sedan trodde många att färdiga matkassar var något dyrt, men idag är det ibland till och med billigare än att gå och handla i en matbutik. Idag har många svenskar upptäckt att det är ett bekvämt sätt att upptäcka nya goda recept.

De flesta matkassar har dietister som sätter ihop goda och nyttiga recept varje vecka. Det gör att du får prova på nya maträtter samtidigt som du äter hälsosamt och varierat. Dessutom är det väldigt smidigt och du behöver inte lämna hemmet. Du kan enkelt jämföra och välja matkasse online och sedan klicka hem den direkt. Många aktörer erbjuder generösa prova-på-erbjudanden vilket gör att du kan testa olika matkassar och hitta den som passar just dig bäst. Hos Matkassetopplistan.se kan du se vilka erbjudanden de olika matkasseföretagen har.

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *